Maandagmiddag 29 januari ontving Voetbalvereniging Schoonhoven een grote groep statushouders uit de gemeente Krimpenerwaard. De groep mannen en vrouwen staat onder leiding van Tirza van der Linden docent bij Ergo Control. Wekelijks organiseert Tirza bijeenkomsten voor de statushouders met als doel om hen middels een goed fysiek gestel de maatschappij in te laten gaan.
Na een korte introductie over het voetbalverenigingsleven in Schoonhoven werd er flink getraind onder de bezielende leiding van Ari Nagtegaal, trainer binnen VV Schoonhoven. Na een warming-up in spelvorm en techniektraining werd er op het eind nog een fanatieke wedstrijd gespeeld. VV Schoonhoven was de derde sportorganisatie welke de groep heeft aangedaan en werkte belangeloos en met enthousiasme mee aan dit initiatief.

Top samenwerking

Tirza organiseerde deze sportieve clinics in samenwerking met Ineke van Vliet (beweegcoach binnen de gemeente Krimpenerwaard). Ineke weet als geen ander de sportverenigingen binnen de gemeente Krimpenerwaard te benaderen en Tirza pakt vervolgens direct het contact over. ‘Top samenwerking’ volgens de twee sportieve dames!

Bron: ijsselenlekstreek.nl